11. august 2017 - KhmelnytskyVi skulle ud at køre igen en 3 - 4 dage og det skulle helst passe med at, de to af dagende var lørdag og søndag og at min kone havde fri fra arbejde. Hun arbejde(de) som læge i en ambulance. Efter et meget hård arbejdskema hvor hun gentagende gange havde 37 timers arbejde inden for en periode af 48 timer blev det dog for meget for hende. Så hun sagde op, så nu har vi tid til at kører. Jeg kan arbejde fra min computer overalt hvor der er internet - så afsted med os.

Hovedmålet med turen var at se "Tarakanovskiy fort" som er et forladt fæstningsværk i den vestlige del af Ukraine ca 200 km kørsel fra os.
Fredag aften (i mørke) gik turen først til Ternopil. Da bilens 4. gear stadig ikke virker kunne vi ikke køre så stærkt men det var egentlig meget rart for så havde man tid til at undvige hullerne i asfalten.

Meget lille ø i TernopilJeg "hjerte" Ternopil...Ternopil TeaterWhy do birds....Og så kom vi endelig til Fortet....
Jeg ville gerne her give en lang historiske beskrivelse men Ukrainsk historie er bare så svært.
Men det er påbegyndt i 1873 af det Russisk Emperie. Formålet var at beskytte jernbanen (som stadig løber lige ved siden af) mod det Habsburgske Monaki som senere blev til Østrig-Ungarn som har haft stor indflydelse på Vest-Ukraine. Lviv som er den vigtigste by i Vest-Ukraine kunne lige så godt have ligget i Ungarn når man betragter arkitekturen.
Fortet har også spillet en mindre role i Første og Anden Verdenskrig. I 1960'erne fandt Sovjet Unionen på at bruge fortet til opbevaring af blandet andet konserves. I stedet for lige at test med et par dåser, rev man først en del af muren ned så man nemt kunne komme ind i fortet. Man murede døre og vinduer til for så endelig at finde ud af at det var for fugtigt og at dåserne rustede...
Her er en meget mørk video fra den tunnel der førte der ind:Indersiden af den yderst ydermurIndgangen til det inderste af fortetAnkommet i det inderste af fortetTarakanovskiy fortTarakanovskiy fortTarakanovskiy fortTarakanovskiy fortTarakanovskiy fortTarakanovskiy fortTarakanovskiy fortTarakanovskiy fortTarakanovskiy fortDer var lange mørke gange indvendig i byggningenOg et sted var der også en lille afspærring.......og det var der en god grund tilTarakanovskiy fortTarakanovskiy fortOg lidt live panorama :


Det var varmt - meget varmtEn VW bus :-)Tunnel of LoveTunnel of LoveKunstig sø til vandkraftværket i nærheden af OstrohStemningsbilledeLejr ved OstrohOstroh Akadamiet/Universitet - angiveligt det ældste i UkraineIndgangen til Ostroh Akadamiet/Universitet - den var ved at blive lavet endnu smukkereCoffee - On the RoadCoffee - On the RoadCoffee - On the Road