15. marts 2017 - KhmelnytskyJeg er gået igang med at få bilen klar til rejse - det bliver nok i starten ikke de helte store ture, men grejet skal være i orden. Det første jeg gjorde var at pille den miderste sæderække ud. Bilen er indregistreret med 9 sæder, og selvom det er fedt at kunne have 8 mand med skal jeg altså bruge pladsen til noget andet. Så ud med det sæde. Nu står det så i vores nye lejlighed, som vi på 4 måned ikke kan flytte ind i da der mangler vand og strøm, så det er da dejligt at man kan bruge den til opbevaring...

I mit hoved har jeg udtænkt et senge design som gør det muligt at beholde det gamle bagsæde. Det består af 3 plader: En som er 85 cm bred og som er fastmonteret over motoren i bagenden af bilen og så to plader som hver er 55 cm bred. Alle 3 plader er hængslet sammen så de kan foldes ud og ind efter behov.
Jeg fik pladerne skåret til i byggemarked, det burde tage 5 minutter, men manden som betjente saven var ikke i så godt humør så han sagde at det ville blive gjort dagen efter. Da jeg kom to dage senere var det stadig ikke gjort men de folk der var på arbejde havde været på servicekursus og savede pladerne op efter mine anvisninger og det tog ganske rigtig ikke mere end 5 minutter.
Selve bygningen af den fine seng foregik en tirsdag aften i lyset fra en arbejdslampe på parkeringspladsen foran mine svigerforældres lejlighed. Det var nødvendigt at save pladerne lidt til og det blev ikke ret kønt... Alligevel er jeg meget tilfreds med resultatet.

Jeg har også fået bestilt madresser på mål. 3 stk (samme størrelse som de plader sengene er lavet af) til sammen danner de en seng på 155 x 195 cm. I Danmark havde jeg nok købt en eller to madrasser og selv klippet dem til. Her koster madresser på mål 5 - 10 % mere end en standard madras med samme areal så det kan ikke betale sig selv at gå i gang.

Sengen foldet helt sammen. Den kan klappes ud af to omgangeSengen foldet helt ud og med madrasserne på pladsDer er også et bord. I vores lokale bazar havde jeg fundet en butik der havde alt i beslag, hængsler, håndtag etc og her har jeg købt nogle beslag som er som skabt til at hænge et bord fast på væggen. Jeg har også købt et afmonterbart bordben og alt i alt virker det bare. Pladen skal skæres til så der er spisebord til 2 mand på bænken og en mand (m/k) på den anden side. Derved bliver der lidt mere plads til indstigning samt det lille køkken som jeg påtænker at bygge bag det forreste passagersæde lige ved skydedøren. Det skal være muligt at lave mad både ud og inde.

Bordet klart til brug.Det skal blive til en ekstra siddeplads med opbevaring. Bilen ser meget firkantet ud men i virkeligheden er alt buet.Under den bagerste bænk var der monteret et ekstra varmeapparat. Det er helt sikkert rart at have men det var utæt så nu har jeg demonteret det. Ekspansionsbeholderen er også utæt så jeg begynder efterhånden at forstå hvorfor der ligger en dunk kølervæske i bagagerummet... Jeg har bestilt en ny ekspansionsbeholder på nettet med den monteret har jeg forhåbentlig styr på kølekredsløbet og kan begynde at kigge på alle de andre tekniske problemer.

Den 8. marts var det kvindernes kampdag. Dette er en meget vigtig dag i Ukraine. Der er dog ikke meget kamp over den. Det er mere end slags Valentines dag hvor man kommer med blomster, gaver og kager til sin kone, kæreste, søster, mor og bedstemor. Jeg var ude at spille en lille koncert i en bar og der var en fyr som var meget begejsteret for mit guitarspil. Vi faldt i snak og jeg fandt ud af at han levede af at sætte gamle biler i stand. Hvor heldig kan man have lov at være! Sådan en fyr vil man gerne have i bekendtskabskredsen når man har en 30 år gammel bil.
Jeg besøgt ham i hans værksted i går man skal jo holde sine kontakter varme. Lige nu er det dog ikke en pladesmed jeg har brug for men en mekanikker. Svigerfar er ret ferm til den slags men gearkassen trænger til en omgang og jeg gætter på at koblingen heller ikke holder evigt og det er nok mere end vi selv kan klare.